Mijn held: Gary Vaynerchuk

Gary wie? Misschien heb je wel eens van Gary Vaynerchuk gehoord, misschien ook niet. Feit is dat hij op dit moment een van de meest invloedrijke ondernemers ter wereld is. Dat komt vooral doordat miljoenen volgers dagelijks de content absorberen die hij verspreidt via social media. Daarnaast is Vaynerchuk een van de meest gevraagde sprekers van dit moment en heeft hij meerdere bestsellers op zijn naam staan.

Wie is Gary Vaynerchuk?

Gary Vaynerchuk is de oprichter en bestuursvoorzitter van VaynerX, een holding met meerdere dochterbedrijven die vooral actief zijn binnen de media- en reclamewereld. Hij is tevens de ceo van VaynerMedia, een fullservice marketingbureau dat werkt voor Fortune 100-klanten. Daarnaast is Gary een veelgevraagd spreker en heeft hij 5 bestsellers op zijn naam staan. Hij spreekt en schrijft voornamelijk over ondernemerschap.

Vaynerchuk is ook actief als investeerder. Zo zag hij al vroeg potentie in bedrijven als Facebook, Twitter en Vimeo, wat hem een aardig zakcentje opleverde. Gary is enorm actief op social media en deelt dagelijks zijn overtuigingen en ervaringen met zijn volgers via alle bekende platformen (meer hierover onderaan deze blog).

Gary Vaynerchuk werd in 1975 geboren in Wit-Rusland. 3 jaar later emigreerde hij met zijn ouders naar de VS, waar zijn vader een baan vond in een drankenhandel. Na jarenlang hard werken en sparen, opende zijn vader een kleine slijterij in New Jersey. Gary ging daar al op jonge leeftijd werken, want hij was niet geknipt voor school. Wel was hij al jong succesvol als ondernemer. Zo verdiende hij een leuk zakcentje door onder meer honkbalplaatjes met winst door te verkopen.

Om de omzet van de zaak van zijn vader te vergroten, startte Gary in 2006 een YouTube-kanaal met de naam Wine Library TV. Hij postte bijna dagelijks filmpjes waarin hij wijn proeft. Het kanaal sloeg aan en zorgde binnen een paar jaar voor een omzetgroei van tientallen miljoenen dollars.

Overtuigd door de kracht van het internet, startte hij in 2009 samen met zijn broer AJ het marketingbureau VaynerMedia, dat inmiddels meer dan 800 medewerkers telt.

Gary’s langetermijndoel is het kopen van de New York Jets, zijn favoriete American Football-team. Hij praat daar veel over en ik ben ervan overtuigd dat het hem ooit gaat lukken.

Waarom is Gary mijn held?

Om te beginnen is hij ontzettend succesvol, getuige het verhaal hierboven. Ondanks dat succes blijft hij normaal doen en schenkt hij veel aandacht aan zijn volgers en fans. Dat vind ik sympathiek.

Ook het feit dat hij een vooruitziende blik heeft, intrigeert me. Hij was er vroeg bij met aandelen in onder andere Facebook en Twitter en hij voorzag jaren geleden al het succes van voice-first apparaten zoals Amazon’s Alexa en Google Home.

Gary is echter vooral mijn held, omdat hij in mijn ogen zinnige dingen zegt die mij als ondernemer en mens verder helpen. Daarbij neemt hij overigens geen blad voor de mond (ja, hij vloekt ontzettend veel). En waar veel mensen geld (proberen te) verdienen met online en offline cursussen, geeft Gary zijn kennis en ervaringen gratis weg. Dat is prijzenswaardig.

Een paar stellingen van Gary die in veel van zijn posts terugkomen:

  • Geniet van je werk, het leven is te kort om alleen voor het weekend te leven.
  • Stop met je druk te maken over wat anderen van je vinden.
  • Internet is een f*cking wonder! Ben blij dat je dit meemaakt en maak er gebruik van.
  • Ga niet ondernemen voor het geld. Dan word je niet gelukkig en niet succesvol.
  • Optimisme en geduld zijn cruciaal als je succesvol wilt zijn.
  • Ondernemen gaat vooral om mensen, zij bepalen of je het gaat maken als ondernemer.
  • Focus op je klanten, niet op je concurrentie.

Waar kun je Gary vinden?

Gary is actief op vrijwel alle sociale platformen. Zijn meest succesvolle accounts vind je hieronder.
Mijn tip: ga deze man volgen! Daar word je wijzer van 😉

Je vindt Gary onder meer op Instagram, YouTube, Facebook, Twitter, Snapchat, LinkedIn, Quora en diverse podcast-platformen.

 

Eerdere blogs:


  • Bedankt voor het lezen! Wil je reageren? Dat kan. Plaats je reactie hieronder.

Reageer hier

Je e-mailadres wordt niet getoond op de pagina (Required)